W dniu 15.06.2021 w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny „ Sztuka mięsa”. Celem konkursu jest promocja potraw z mięsa wieprzowego. Uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych najpierw uczestniczyli w zajęciach e-learningowych ze znanym i cenionym Szefem Kuchni Łukaszem Konikiem, który połączył się z naszą szkołą ze swojego studia kulinarnego w Warszawie poprzez szybkie łącze internetowe i zaprezentował propozycje potraw z wykorzystaniem wieprzowiny. Następnie nasi uczniowie pod kierunkiem nauczycieli Katarzyny Lorkiewicz i Doroty Pachwicewicz przygotowali swoje dwie potrawy:
Było smacznie, wesoło i kolorowo.
Aby dostać się do finału, musimy uzyskać jak najwięcej polubień i udostępnień naszego postu umieszczonego na stronie:
https://www.facebook.com/105952601692780/posts/117731803848193/
dlatego gorąco prosimy WSZYSTKICH o lajkowanie naszego postu. Liczą się tylko lajki pod postem źródłowym na Facbookowej stronie Sztuka Mięsa. Im więcej reakcji na udostępniony materiał tym bardziej rosną szanse naszej szkoły, aby dostać się do finału. W finale wystąpią 3 ekipy, które zdobędą największą ilość polubień. Głosowanie będzie trwało od 18.06.2021 do 7 25.06.2021 (piątek) do godz. 8.30. (7 dni).
Liczymy na Was, Wasze rodziny i znajomych.