Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Bitwa na drobiowe smaki”
W dniu 14.11.2023r. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Warszawie odbył się etap regionalny trzeciej edycji konkursu „Bitwa na drobiowe smaki”. Głównym bohaterem konkursu był oczywiście kurczak. Naszą szkołę reprezentowały dwie uczennice z kl. III TŻ – Natalia Rosa i Magdalena Nesteruk.
Uczniowie biorący udział w konkursie prześcigali się w kreowaniu niezwykłych dań, które zdaniem jurorów zasługiwały na to, by znaleźć się w menu profesjonalnych restauracji. Mieli również okazję uczestniczyć w wykładach dietetyków poświęconych zdrowej diecie, roli mięsa drobiowego w codziennym menu młodych ludzi oraz obalania mitów dotyczących mięsa drobiowego funkcjonujących w polskim społeczeństwie.
Uczniów do konkursu przygotowywała pani Maria Chomaniuk. Serdecznie gratulujemy.