Facebook
BIP

Projekt Flexiplant w ramach programu Erasmus +

Nasi nauczyciele z branży gastronomicznej szkolą się z zakresu żywienia z zastosowaniem diety roślinnej w ramach projektu Flexiplant realizowanego przez Fundację Regionalne Centrum Kompetencji w ramach programu Erasmus+ Akcja 2 Partnerstwa Strategiczne na rzecz kształcenia i szkoleń zawodowych.

Celem głównym projektu jest umożliwienie dostępu do praktycznych rozwiązań stosowanych w gastronomii i żywieniu z zastosowaniem diety roślinnej i nowych produktów.

Podczas szkoleń uczestnicy poznają wyniki badań i doświadczeń nad nowymi produktami i trendami z zastosowaniem maszyn i urządzeń w produkcji ekologicznej i dietetycznej żywności, poznają główne zagadnienia związane z przygotowaniem dań dietetycznych na bazie roślinnej w celu propagowania wiedzy z zakresu żywienia i zdrowia człowieka oraz ochrony środowiska naturalnego.

Więcej informacji o projekcie Flexiplant znajdziesz tutaj: https://rck.org.pl/projekty/flexipant/